Prometovci pozivaju na prosvjed pred Banovinom

PROSVJED protiv nebrige o Prometu

U četvrtak 18. listopada u 14:30 održat će se prosvjed pred Banovinom pod nazivom „PROSVJED zbog nebrige o Prometu“.

Sindikat hrvatskog vozača, Sindikat tehničkog prometnog sektora, Sindikat prometa i veza te Hrvatska udruga radničkih sindikata pozivaju sve Splićane da podrže ZAHTJEVE koji su usmjereni u prvom redu na poboljšanje usluge.

Opširnije:Prometovci pozivaju na prosvjed pred Banovinom

Ovako je Pupovac djelovao u Domovinskom ratu

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća dobro je poznat hrvatskoj javnosti kao borac za prava Srba u Hrvatskoj.

Manje je poznato da je Pupovac odigrao u najmanju ruku dvojbenu ulogu u slučaju zarobljavanja i likvidacije dr. Ivana Šretera u Domovinskom ratu od strane pobunjenih lokalnih Srba u Pakracu. O tome svjedoči Slavko Degoricija, voditelj hrvatskoga izaslanstva za pregovore s mjesnim pobunjenim Srbima, u svojoj knjizi Nije bilo uzalud (Zagreb, veljača 2008.).

Opširnije:Ovako je Pupovac djelovao u Domovinskom ratu

Poljska donijela zakon o zabrani promidžbe komunizma

UKLANJANJE SIMBOLA TOTALITARNOG KOMUNIZMA

Poljski predsjednik Andrzej Duda u petak 20. svibnja 2016. potpisao je zakon o zabrani promidžbe komunizma. Lokalne vlasti će imati godinu dana za ukloniti iz javnih prostora nazive koji podsjećaju na osobe, organizacije, događaje i datume koji simboliziraju komunizam ili ga promoviraju.

Prijedlog zakona o zabrani promoviranja komunizma ili drugog totalitarnog režima nazivima građevina, javnih i infrastrukturnih objekata pripremili su senatori vladajuće stranke Pravo i pravda.

Opširnije:Poljska donijela zakon o zabrani promidžbe komunizma

U Italiji masovna bdijenja "Stražara na nogama", a mediji o tome šute

Priopćenje Stražara na nogama od 21. siječnja 2016.

Došlo je vrijeme. 28. siječnja u Senatu predviđen je početak rasprave o tzv "civilnim partnerstvima", o zakonu koji razgrađuje instituciju braka. Ovim zakonom brak postaje puko sentimentalno partnerstvo, utemeljeno na emocijama, a dijete postaje pravo, s pravom da ga se legalno nabavi i posjeduje. Ovaj zakon stoga razara obitelj, osnovnu ćeliju našeg društva, razara naše korijene i našu budućnost.

Opširnije:U Italiji masovna bdijenja "Stražara na nogama", a mediji o tome šute

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

...a opet, ne možemo mi toliko griješiti koliko nam Bog može oprostiti. To je ljepota katoličke vjere.

Nino Raspudić