Izmjene linija br. 3 i 3A - sastanak predstavnika Prometa i kotareva

Početkom 2023. javni gradski prijevoznik Promet pozvao je sve građane Splita da daju prijedloge za uvođenje novih autobusnih linija ili prijedlog usklađenja postojećeg reda vožnje.

Prije dva dana građani su preko medija obaviješteni kako se ukida autobusna linija broj 3 koja je prometovala na relaciji Brda - Lovrinac i obrnuto, a uvode se dvije kružne linije 3 i 3A.

Opširnije:Izmjene linija br. 3 i 3A - sastanak predstavnika Prometa i kotareva

Spoj Puta Smokovika i Kupreške izvlači se iz naftalina

Još prije pet godina pisali smo da je pokrenuta izgradnja spoja Kupreške ulice i Puta Smokovika.

Napravljen je geodetsko situacijski nacrt preklopljen sa katastrom te na temelju njega i idejni projekt ulice, zapravo spoja ove dvije ulice. Idejni projekt izradio je "Projektni biro Damjanić", a predviđa prometnicu kombiniranog tipa, za vozila i pješake, širine kolnika od 3,5 metra.

Opširnije:Spoj Puta Smokovika i Kupreške izvlači se iz naftalina

Što se radilo u Neslanovcu u 2023. godini

Neslanovac nije naviknut da se tu nešto puno radi, prije bi se reklo da se rijetko učinilo nešto konkretno u našem kotaru.

Kad je lista ZA NAŠ NESLANOVAC preuzela vođenje kotara u rujnu 2022. stvari su se počele mijenjati drastično. Ovdje su pobrojani projekti koji su započeti i realizirani u posljednjih 15 mjeseci, uglavnom zahvaljujući ogromnom trudu predsjednika Vijeća GK Neslanovca Ante Popovića.

Opširnije:Što se radilo u Neslanovcu u 2023. godini

Koga brani Popović, a koga branitelji i DP

Predsjednik Vijeća GK Neslanovca i županijski vijećnik Ante Popović u ponedjeljak je ispred OŠ Strožanac upozorio na zataškavanje maloljetničkog nasilja od strane Ravnateljice Žane Prižmić.

U isto vrijeme održavala se sjednica Školskog odbora koji je donio odluku o izvanrednom otkazu nastavnici Zrinki Perković Dodig koja je nasilje prijavila Ravnateljici, a ona je to zanemarila i nije reagirala.

Opširnije:Koga brani Popović, a koga branitelji i DP

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Politika je omiljeno igralište mediokriteta, a mediokriteti ne vole da ih se podsjeća na činjenicu da su upravo ono što jesu – mediokriteti s viškom ambicije.

Mirela Holy