Pedesetak obitelji u Neslanovcu još nema kanalizaciju

Uobičajilo se da nam svaki put na redovni susret ČETVRTkom u ČETVRTi dođe netko novi, s novim i do tada nepoznatim nam problemima kojima naš Neslanovac obiluje.

Ovaj put pridružila nam se gospođa Sofija Čikotić i upoznala nas da desetak kuća na odvojku Zagorskog puta pored željezničke pruge nema kanalizaciju, a ni asfalt. 

Također smo upoznati da obitelji Bosančić i Šimić na Putu Mostina nemaju kanalizaciju.

To sve povećava broj lokacija bez kanalizacije na 6 nama poznatih. Dakle pedesetak obitelji u Neslanovcu još uvijek nema kanalizaciju.

Odlučili smo zatražiti od Vodovoda i kanalizacije odgovor što kane učiniti za ove ljude.

Reciklažno dvorište u Neslanovcu uz Zagorski put

Druga važna tema bilo je reciklažno dvorište u Neslanovcu sjeverno od buduće trase Zagorskog puta i spoja s Hercegovačkom ulicom.

U nedostatku podrobnijih informacija o izgledu i načinu rada reciklažnog dvorišta mogli smo razgovarati samo načelno, iznoseći svoje viđenje stvari. Vjerojatno je još važnije kako će biti organizirano odvojeno prikupljanje otpada, kakve kante i koji broj će dobiti svako kućanstvo, te kako će i koliko često Čistoća odvoziti odvojeno prikupljeni otpad. O svemu tome zasad ne znamo ništa.

Ipak, vjerujemo da reciklažno dvorište neće biti izvor neugodnih mirisa kako se boje neki naši sugrađani. Naime u Hrvatskoj u raznim gradovima već postoje takva reciklažna dvorišta i nisu nikakva smetnja normalnoj kvaliteti života ljudi koji im žive u neposrednoj blizini.

Treća zanimljiva tema je prometni nered u Neslanovcu

Naš je stav da promet u svom kvartu trebamo korjenito reorganizirati na način da nam prioritet bude sigurnost pješaka, pogotovo djece. Također smo mišljenja da treba iznaći i iskoristiti sve mogućnosti da se spriječi tranzitni promet kroz Neslanovac, pogotovo Hercegovačkom i kozjim Zagorskim putem te istom takvom kozjom Mostarskom ulicom. Tranzitni promet MORA se preusmjeriti na Ulice Domovinskog rata i Zbora narodne garde, ili po narodski na „magistralu“.

U tom smislu Inicijativa Za naš Neslanovac pokrenula je razgovore s ovlaštenim pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Damirom Babićem. O detaljima ćemo uskoro pisati.

Vidimo da su susreti ČETVRTkom u ČETVRTi sve sadržajniji i to upravo zbog sudjelovanja sve većeg broja naših sugrađana koji više ne žele pasivno gledati da se problemi u kvartu samo množe, umjesto da se rješavaju.

Zato POZIVAMO SVE VAS koji imate bilo kakav problem da nam se obratite, da dođete na sljedeći susret ČETVRTkom u ČETVRTi u 17 sati. Zajedno ćemo pokušati naći rješenja zajedničkih problema! Također nam možete pisati na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Potreban nam je netko tko može pomoći u pisanju članaka za naš portal i stranicu na Facebook-u. I to je vrlo važno, jer portal www.neslanovac.hr je izvor važnih informacija i vrlo je čitan.

Pridružite nam se, mijenjajmo zajedno naš Neslanovac!

Pogledajte kako je bilo na dosadašnjim susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTKom u ČETVRTi čekamo na vas!

Počeo novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Susreti ČETVRTkom u ČETVRTi postaju sve zanimljiviji

Novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja

Što smo htjeli sa susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTkom u ČETVRTi

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Hrvatska stvarnost je zapravo jedna velika prvoaprilska šala: puna prijevara, podvala i obmana. I samo se rijetki ne osjećaju prevarenima i samo rijetki ne ispadaju budale.

Tomislav Klauški