Susreti ČETVRTkom u ČETVRTi sve zanimljiviji

U četvrtak 18. siječnja održan je prvi ovogodišnji susret ČETVRTkom u ČETVRTi

Očito su mnogi slušali Radio Split i odgovorili na poziv koji im je uputio voditelj Vedran Očašić u razgovoru s nezavisnim vijećnikom u Vijeću GK Neslanovac Ivanom Barišićem. Razgovor možete poslušati OVDJE!

Ljude je privukla najava tema kojima se nezavisni vijećnici bave, a to su spajanje kanalizacije onima koji je još nemaju, sigurnost pješaka u prometu, pogotovo u Mostarskoj, Zagorski put itd.

Gospodin Katavić izrazio je bojazan da će neki pješak nastradati u Mostarskoj ulici u blizini Konzuma, pošto u tom dijelu nema ni pločnika, a o pješačkom prijelazu da i ne govorimo. Predložio je da se tu negdje napravi pješački prijelaz.

Na to mu je vijećnik Barišić odgovorio da su nezavisni vijećnici već dosta učinili po pitanju povećanja sigurnosti prometa u kvartu. Učinili su u smislu poticanja rješavanja različitih problema poput ucrtavanja pješačkih prijelaza, postavljanja zvučnih traka radi usporavanja vozila, izmjene režima kretanja i pretvaranja nekih ulica u jednosmjerne i slično. Na njihovu inicijativu policija je još prije tri godine napravila elaborat s prijedlozima mjera za poboljšanje stanja sigurnosti prometa u kotaru Neslanovac, koje možete vidjeti u Prometnoj studiji.

Policija je ishodovala i odobrenje od Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, koje je proslijeđeno Cestaru. Vijeće kotara trebalo se samo dogovoriti s Cestarom kad će se pristupiti realizaciji. Ali Vijeće nije imalo hrabrosti provesti sve predložene i dogovorene izmjene pa je samo dio ulice Neslanovac pretvoren u jednosmjernu i postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja u Mostarskoj ulici, kako je opisano u Pr 4. Ulica Neslanovac jednosmjerna i Pr 5. Mostarska ulica, zabrana parkiranja.

Ostalo će čekati neke hrabrije vijećnike.

Braća Delić iz predjela Bilice požalili su se da još nemaju kanalizacije, a nemaju nikakvih informacija niti kad bi je mogli dobiti.

Vijećnik Darko Vučković objasnio im je da je Vijeće kotara slalo nekoliko dopisa Vodovodu i kanalizaciji, a odgovori su uvijek bili više općeniti, u smislu da će u sljedećem investicijskom razdoblju uvrstiti i spajanje kanalizacije i tim dijelovima kvarta. Zato će se nezavisni vijećnici zalagati da se pristupi ozbiljnijem komuniciranju s „Vodovodom“ u kojem će se tražiti i rokovi.

Vijećnik Barišić izvijestio je i o dogovoru s pročelnikom Babićem o čišćenju zapuštenog puta u predjelu Magistrale Solin u sklopu javnih radova. Inicijativa ZA NAŠ NESLANOVAC pripremila je sve potrebno, prikupila stotinjak potpisa građana, a vijećnik Barišić je u sklopu svojih redovnih posjeta Banovini dogovorio s pročelnikom detalje čišćenja.

Kad se put očisti, djeca iz predjela Magistrale Solin puno će lakše i sigurnije dolaziti do škole ili uopće do centra kvarta. 

Svi nazočni izrazili su zadovoljstvo da postoji nešto ovakvo u Neslanovcu. Nažalost mnogi još ne znaju za redovne susrete ČETVRTkom u ČETVRTi pa koristimo i ovu priliku pozvati vas da dođete, da iskoristite raspoloživost nezavisnih vijećnika i grupe mladih ljudi okupljenih u Inicijativi ZA NAŠ NESLANOVAC.

Pogledajte kako je bilo na dosadašnjim susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

Susreti ČETVRTkom u ČETVRTi postaju sve zanimljiviji

Novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja

Što smo htjeli sa susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTkom u ČETVRTi

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Htjeli mi to vidjeti ili ne, organizaciju nacije nam dominantno vode samoupravni klijentelisti, partitokratski nepotisti i dominantno neznalice. Pritom nije bitno jesu li oni 'lijevi' ili 'desni'!

Davor Pavuna