Prošli tjedan održan je prvi u nizu susreta ČETVRTkom u ČETVRTi o čemu smo pisali u članku Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja pa ćemo se u ovom članku zadržati na drugim aspektima tog događaja.

Primijetili smo da je dosta ljudi mislilo da se radi o sastanku ili skupu s kojega će se organizirano krenuti u borbu za rješavanje nagomilanih problema našeg kvarta i to odmah.

ČETVRTkom u ČETVRTi je susret stanovnika i predstavnika u Vijeću kotara

Zapravo je smisao tog prvog sastanka u nizu bio da mi nezavisni vijećnici s liste birača Ivana Barišića damo priliku stanovnicima Neslanovca da nam iznesu svoje probleme, ideje, htjenja, prigovore ili bilo što drugo što bi se ticalo zajedničkog života u našem kvartu. Kao izabrani predstavnici želimo biti u izravnom kontaktu s ljudima na jedan organiziran i strukturiran način.

Važno je razumjeti da su naši nezavisni vijećnici u Vijeću kotara Neslanovac oporba, a HDZ vladajući.

Vijeće kotara Neslanovac sastoji se od 7 članova, 4 iz HDZ-a i tri nezavisna vijećnika, od kojih su Darko Vučković i Ivan Barišić predstavniciliste birača Ivana Barišića, te Branko Bulić kao predstavnik istoimene liste birača. Predsjednik Vijeća kotara je Mirko Prančević iz HDZ-a, a njegov zamjenik Željko Đapić iz iste stranke.

Preporučujemo svima pročitati nekoliko članaka na našem portalu kako bi dobili jasniju sliku o odnosima koji postoje unutar Vijeća kotara.

Na prvom susretu građani koji su došli upoznali su nas sa svojim problemima koji nisu ni mali ni jednostavni. Mi ćemo već na sljedećoj sjednici Vijeća kotara Neslanovac koja će se održati u srijedu 28. rujna iznijeti njihove probleme i vidjeti što se može učiniti.

Želimo napomenuti da svatko može prisustvovati sjednicama Vijeća uz pismenu najavu tajnici kotara barem tri dana prije početka sjednice.

Za sada smo odlučili susrete ČETVRTkom u ČETVRTi održavati jednom mjesečno, tako da će drugi susret biti polovinom listopada. Bude li potrebe susreti se mogu održavati i svako dva tjedna.

Opet koristimo priliku pozvati ljude da na idući susret ČETVRTkom u ČETVRTi dođu razgovarati o svojim problemima, a mi ćemo u okviru svojih mogućnosti pokušati pomoći da se oni riješe. O datumu sljedećeg susreta bit će te pravodobno obaviješteni.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid