Djevojka je čekala svoj let u čekaonici jedne velike zračne luke. Znajući da će morati čekati dugo, odlučila je kupiti knjigu da ubije vrijeme. Kupila je i paketić keksa. Sjela je u VIP salon da bude mirnija. Pokraj nje je bila stolica s keksima, a do nje sjedio je neki čovjek i čitao novine. Kad je uzela prvi kolačić, čovjek je također uzeo jedan.

Bila je ogorčena, ali ne reče ništa i nastavi čitati svoju knjigu. Pomisli: “Uf, da sam imala samo malo više hrabrosti, već bih ga udarila ... "

Tako svaki put kad bi ona uzela keks, čovjek pored nje, bez ikakvih problema uzeo bi također jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan keks i djevojka pomisli: „E, baš me zanima što će on reći sada kad je ostao samo jedan!“ Čovjek uzme zadnji keks i podijeli ga na pola.

"E, to je previše" pomisli djevojka i gorko se osmjehnu. Uzme svoje stvari, knjigu, torbu i uputi se prema izlazu iz čekaonice. Kada je ljutnja nestala i kada se počela osjećati malo bolje, sjedne na jednu stolicu uz prolaz, kako ne bi privlačila previše pažnje i da izbjegne druge probleme.

Zatvori knjigu i otvori putnu torbu kako bi je stavila unutra ........, ali pri otvaranju torbe ugleda paketić keksa koji je bila kupila, još uvijek netaknut. Bila je jako posramljena jer je tek tada shvatila da je onaj paketić keksa iz kojeg je jela, bio jednak njenom, ali je bio od tog čovjeka koji je sjedio pored nje. Samo što je čovjek podijelio svoje kolačiće s njom bez osjećaja ljutnje, nervoze ili čuđenja, za razliku od nje koja je mrmljala jer je osjetila da joj je ponos povrijeđen.

POUKA:

Koliko puta u svome životu ćemo jesti, ili jedemo tuđe kolačiće, a da to ni ne znamo? Prije donošenja brzopletih zaključaka i prije nego pomisliš loše o ljudima, pažljivo gledaj, jer vrlo često stvari nisu onakve kakvima se čine !!!!

 

Postoji 5 stvari u životu koje se ne daju vratiti:

Kamen, nakon što je bačen.

Riječ, nakon što je rečena.

Prilika, nakon što je izgubljena.

Vrijeme, nakon što je prošlo.

Ljubav, za one koji se ne bore.