Draga dječice, Neslanovčani!

Dolazi nam proljeće. Sve se budi. Cvate. Obnavlja. Dolazi nam Uskrs! Pasha. Gospodnji Vazam. Dolaze nam naši najveći blagdani. Dolazi novi val milosti i obnove. Svi se obratimo! Oni koji su revni neka budu još revniji. Oni koji mole neka mole još žarče. Oni koji se ispovijedaju neka se još bolje ispovijedaju i odlučnije napuštaju grijehe i mane.

Oni koji svake nedjelje slave Misu, neka je slave s još većim oduševljenjem. Oni koji mole krunicu neka budu još bliži Majci Mariji. Oni koji pohađaju vjeronauk i kateheze neka još bolje uče o Kristu i dublje usvajaju Njegovu Riječ. Oni koji čine djela milosrđa neka budu još velikodušniji. Oni koji strpljivo nose Svoj križ neka budu još radosniji i mirniji. Gospodin je blizu! On hita da nas spasi.

Mnogi su od vas napustili Krista i okrenuli se prolaznom i ništavnom svijetu i Njegovim zamamnostima. Opijaju se i predaju razvratnom životu. Iz duše su potjerali Duha Božjega i u njima vlada duh svake nečistoće. Nedjeljom idu u trgovine i tako muče sebe i jadne radnice i radnike koje bezdušni poslodavci cijede do zadnje kapi. Mrze svoje susjede i stavljaju ih na sudove. Zavode tuđe žene i muževe i uništavaju Njihovu djecu. Predali su dušu ekranima i oponašaju sve budalaštine koje tamo vide i Čuju. Čuvaju se rađanja djece i tako osiromašuju sebe i svijet, a i Crkvu Božju. Puštaju da ih zavode kladionice i automati i tako upropašćuju svoje obitelji, a i cijelu naciju bacaju u očaj. Takvi neka znaju da će, ako nastave tim putem, još više trpjeti i biti izgubljeni. Tama će im bit jo gušća. Crv koji ne miruje izgrist će im dušu i tijelo i baciti ih u podzemlje i mrak.

Sad je vrijeme milosno! Sada je Čas! Dolazi Uskrs! Dolazi uskrsno vrijeme. Dolazi Duh Sveti i iznova izlijeva svoje darove. Uskrsli Pobjednik prolazi kroz sve Zapreke, staje ispred nas, pokazuje nam Svoje slavne rane i govori nam: Mir vama! Ja sam živ! Đavao je svladan! Smrt je pobijeđena! Ljubim vas! Ljubiš li me? Ljubiš li me? Ljubiš li me? 

Ljubljena braćo, Neslanovčani, ljubimo Krista! Ljubimo jedni druge! Žarko! Pružimo ruku jedni drugima! Oprostimo sve i tražimo oproštenje za sve! Uskrsnuo je! Doista je uskrsnuo! Sretan Uskrs!

don Šime

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid