Znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja u Kupreškoj

U četvrtak 22. studenog Inicijativa Za naš Neslanovac, koja se jedina organizirano i konstantno zalaže za red u našem kvartu, doživjela je napad od strane nekolicine osoba.

Naime, nekolicina osoba izravno je označila Inicijativu Za naš Neslanovac kao krivca za postupanja prometnih redara prema nekim vozačima u Kupreškoj ulici kod brojeva 1 i 3.

Uzaludno je bilo objašnjenje Inicijative da naloge za postavljanje prometnih znakova daje Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita i ovlašteni pročelnik Damir Babić, te da Inicijativa nema nikakve veze s postavljanjem znakova niti s postupanjem prometnih redara.

Neki su čak išli toliko daleko da su apostrofirali jednog od članova Inicijative kao glavnog krivca.

Radi istine, o predmetnim znakovima zatražili smo informacije od tajnice GK Neslanovca. Napominjemo da je isto to mogao učiniti bilo tko od ovih „napadača“. Svaki od njih mogao je sam provjeriti i uvjeriti se da smo potpuno istinito napisali na svojoj stranici da nemamo nikakvih saznanja o tim znakovima. Ali oni su izabrali nastaviti optuživati bez ijednog argumenta.

Čak se čini da su dobili od nekoga lažne informacije koje su našu Inicijativu i jednog našeg člana označili kao krivca.

Što je istina?

Istina je da je jedna osoba iz Cestara još 16. kolovoza predložila predsjedniku Vijeća kotara Neslanovca postavljanje predmetnih znakova, te o tome mailom obavijestila ovl. pročelnika Babića. Ovl. pročelnik odgovorio je „neka kotar napiše zahtjev“.

Već sutradan, 17. kolovoza tajnica Gradskog kotara Neslanovca, u ime Predsjednika Vijeća kotara uputila je gosp. Babiću zahtjev gdje je između ostalog pisalo: „Zbog svakodnevnog parkiranja vozila otežano je prometovanje ulicom i kao i vidljivost prilikom uključivanja na Mostarsku ulicu“.

27. kolovoza ovl. pročelnik Babić izdao je „nalog za izvođenje radova“ Cestaru u kojem se traži : „postaviti vertikalnu signalizaciju ozn. B39 (zabrana zaustavljanja i parkiranja) u Kupreškoj ulici kod broja 1 a da je udaljen 10 m od raskrižja sa Mostarskom ulicom.

Ovime smo dokazali da Inicijativa Za naš Neslanovac nema baš nikakve veze s postavljenim znakovima, ali ima Predsjednik Vijeća kotara.

Ne očekujemo ispriku od onih koji su nas neargumentirano i pogrešno napadali, ali ako stigne, spremni smo je prihvatiti.

Inicijativa Za naš Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Pomirljivost i blagost, kad ih izražavaju ljudi koji su previše bojažljivi govoriti i braniti ono što drže ispravnim, nisu kreposti, nego paravan za kukavičluk.

Anthony de Mello