Iz godine u godinu promet kroz Neslanovac sve je gušći, što drastično smanjuje kvalitetu života nas njegovih stanovnika. Osim toga sigurnost pješaka, a posebno djece svakim danom sve je manja.

Pošto u Neslanovcu ne postoji javni prijevoz, a ni nogostup koji bi osigurao siguran put do škole, Grad Split kao osnivač može osigurati prijevoz naše djece do škole.

Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava i obrazovanja, definirano je na koji se način organizira prijevoz učenika te kojim učenicima je Osnivač dužan osigurati prijevoz do škole. Zapravo to znači da Grad Split može osigurati prijevoz naše djece do škole, ali nitko kao i obično, o tome ne vodi brigu. Nitko to nikad nije zatražio.

Imamo više primjera da se na području Grada Splita organizira prijevoz učenika do škole ili se roditeljima isplaćuje naknada od 2 kune po kilometru, jer Grad ne može osigurati prijevoz učenika (OŠ Žrnovnica, OŠ Mejaši).

Ako vas zanima kako bi i vaše dijete moglo imati organizirani ili plaćeni prijevoz do škole, pozivamo vas da dođete na redovne susrete ČETVRTkom u ČETVRTi gdje će te dobiti sve informacije.

Spremni smo učiniti sve što treba Za naš Neslanovac

Građanska inicijativa Za naš Neslanovac

Građanska inicijativa

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić