Gradonačelnik Krstulović Opara zamoljen je osigurati pravnu sigurnost povodom zahtjeva Nezavisne liste Ivana Barišića za korištenjem prostorija GK NESLANOVAC radi realizacije projekta "ČETVRTkom u ČETVRTi"!

S uvjerenjem da je Neslanovčanima potrebno dati prostora da se izraze vezano uz nagomilane probleme s kojima su suočeni u življenju u ovom zaboravljenom dijelu Grada Splita, vijećnici NL Ivana Barišića prije više od godinu dana osmislili su projekt "ČETVRTkom u ČETVRTi" te krenuli u njegovu realizaciju osiguravanjem prostorija u GK Neslanovac.

Spremno su uložili i svoje tadašnje i buduće slobodno vrijeme, volju za promjenom, iskustvo i znanje u realizaciji projekata, međutim nisu bili spremni za otpor koji je uslijedio, a o kojem ste detaljnije mogli čitati u tekstu "9 mjeseci nezavisni vijećnici ne mogu dobiti prostoriju kotara".

Potpuno iracionalno HDZ već gotovo godinu dana koči projekt "ČETVRTkom u ČETVRTi", ne poštujući ni propise ni naloge iz Banovine.

Ohrabren činjenicom da je HDZ u okviru kandidature sada izabranog gradonačelnika gospodina Andre Krstulovića Opare također isticao potrebu da se građanima svih gradskih četvrti omogući aktivno uključenje u rad gradskih kotareva, dana 25.08.2017. nezavisni vijećnik Ivan Barišić zatražio je rješavanje ovog, većinom glasova u vijeću GK NESLANOVAC potisnutog, ali vrijednog projekta.

Ostaje vidjeti ima li Gradonačelnik snage, pored prvih pohvalnih poteza u smislu njegove izražene težnje uvođenju reda, mijenjati praksu "mikro-lokalnog-šerifovanja" i izigravanja pravne sigurnosti, čak i onda kada se radi o praksi jednog od TO HDZ-a.