U srijedu 3. veljače naš kotar Neslanovac posjetio je gradonačelnik Ivo Baldasar s nekolicinom svojih pročelnika.

Gosti su više od sat vremena slušali o problemima kotareva Brda, Neslanovac i Ravne njive, nakon čega je u knjižnici osnovne škole Ravne njive – Neslanovac održan domjenak.

Gradonačelnik je kratko pozdravio okupljene, spomenuo neke projekte koji će se uskoro realizirati, a zatim je dao intervju za školski list Maslačak.

Za Neslanovac je najzanimljivije da će se najvjerojatnije do Svetoga Duje obaviti rekonstrukcija Sarajevske ulice od rotora do križanja s Mostarskom, prema projektu o kojem smo već pisali u članku Izgradnja pločnika u Sarajevskoj ulici, s tom razlikom da će se raditi cijela ulica s pločnicima s obje strane.

Počet će se raditi i na idejnom projektu parka u Kupreškoj iznad vrtića Veseli patuljci u bivšem Krstulovića vinogradu, kako ga pamte stariji stanovnici Neslanovca.

Stručnjaci Pododsjeka za promet predložit će nekakvo rješenje za gužve u Mostarskoj i Zagorskom putu ispod Crkve.

Za dovršenje preostalih 600 m Zagorskog puta nema novaca, pa će najvažniji infrastrukturni projekt za naš kvart još čekati. Ne zna se do kad.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill