Kolone vozila u tranzitu kroz Mostarsku ulicu u NeslanovcuVijeće našeg kotara malo po malo se uštimava iako bismo voljeli da to ide brže i s manje komplikacija.

Problemi u kvartu su mnogi i često nije jasno dokle se stiglo u rješavanju pojedinih. Pošto mi vijećnici nemamo uvijek najbolje informacije, jer od sjednice do sjednice zna proći i dva mjeseca, posljedično ih nemaju niti stanovnici Neslanovca.

Vijećnici se uglavnom na sjednicama Vijeća iscrpnije upoznaju s predmetima rasprave, a već tjedan kasnije vjerojatno nitko ne pamti pojedinosti, jer osim zapisnika sa sjednica, uglavnom nemamo drugih pisanih tragova.

A zapisnici znaju biti i dosadni za čitanje, dugački dva – tri lista, pa za pronaći neki predmet nekada treba prelistati 3 zapisnika sa isto toliko sjednica, a to nije uvijek praktično.

Zato smo napravili jednu takvu listu na temelju prijedloga vijećnika i građana. Trenutno LISTA PRIORITETA sadrži informacije o projektima, predviđenom roku realizacije, poduzetim radnjama i trenutnom stanju predmeta. Lista se ažurira i osvježava skoro svakodnevno.

Nadamo se da će naša lista prioriteta pomoći da svi imamo bolji pregled onoga što je našem kvartu potrebno i što naše Vijeće kotara radi u tom smislu.

Šaljite nam svoje prijedloge, a mi ćemo se truditi uvrstiti ih u rasprave na sjednicama Vijeća i postupno rješavati.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić