Nepokošena livada kod vrtića Veseli patuljci1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Djeca su naše blago, to svi znamo. Ali nisam baš siguran da smo sve učinili da im život u Neslanovcu učinimo što ugodnijim. Pogledajmo samo na koji način idu do škole, provlačeći se između auta, ili posred ceste, jer su pločnici okupirani parkiranim autima. Imaju jedno igralište sa spravama i školska igrališta, no to nije dovoljno.

Za nas su važnija djeca nego automobili i zato namjeravamo osposobiti postojeće pločnike i izgraditi nove tamo gdje nedostaju. O tome smo pisali u članku Parkiranje, pločnici, pješaci, jednosmjerne ulice, ograničavanje brzine.

Planiramo izgradnju dječjeg igrališta i parka, a moguća je lokacija kod crkve sv. Marka.

Nismo zadovoljni s čistoćom naših kvartovskih ulica. Rijetko vidimo čistača ulica u Neslanovcu, a onaj automobilčić s četkama baš nikad. Namjeravamo postaviti koševe za smeće na ulicama kvarta jer sada nema ni jednoga.

Također i održavanje zelenih površina nije zadovoljavajuće. To se najbolje vidi na travnjaku ispred vrtića Veseli patuljci, gdje trava naraste i do metra visine, prije nego li dođe ekipa i pokosi je. Zahtijevat ćemo od Parkova i nasada da češće kose travu i drže zelene površine urednima.

Kućni ljubimci (lavež, šetnja pasa bez povodca i brnjice, pseći izmet po ulicama)

Kućni ljubimci (o kojima smo već pisali) su bolna točka mnogim stanovnicima našeg kvarta. Zato ćemo vrlo ozbiljno i detaljno pristupiti rješavanju toga problema. Josip Varnica, najmlađi član naše liste, uzeo je sebi u zadatak informirati se o iskustvima drugih i načinima kako se tom problemu pristupa u svijetu (Engleskoj, Italiji, Španjolskoj), te napisati izvješće o tome. Koristit ćemo njihova iskustva, koja budu primjenjiva kod nas.

Namjera nam je sazvati zbor građana s temom držanja kućnih ljubimaca (lavež, šetnja pasa bez povodca i brnjice, pseći izmet po ulicama itd). Pozvali bismo komunalnog redara koji pokriva naš kotar, Mladena Donadića, posjednike kućnih ljubimaca i sve zainteresirane. Već smo počeli pripremati materijale za taj zbor građana, koji bi trebao označiti početak bavljenja tim velikim problemom, koji već sada ozbiljno prijeti narušavanju mnogih međususjedskih odnosa.

Planiramo osigurati i urediti prostor za igru kućnih ljubimaca, što će nadamo se, pridonijeti njihovom boljem tretmanu.

Komunalni redar MLADEN DONADIĆ: Brda, Neslanovac, Ravne Njive, Grad (dio)
tel. 310-052, 1. kat soba 136
e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ako želite da Neslanovac bude čistiji, da ne gazite po psećem izmetu, da nas češće posjećuje komunalni redar i povremeno izvijesti o svom radu, onda u nedjelju 8. lipnja IZAĐITE NA KOTARSKE IZBORE I ZAOKRUŽITE LISTU BROJ

Zaokruži listu br. 1