Odmah nakon Velike Gospe tvrtka Point koja obavlja komunalne radove za Grad Split, počela je s izgradnjom nogostupa uz zapadni rub Sarajevske ulice na potezu od kružnog toka do križanja s Mostarskom ulicom.

Dugo smo čekali na početak radova jer smo već prije gotovo dvije godine pisali da je naručen projekt, ali gradska uprava ima svoj ritam, koji je dosta sporiji od naših želja. Ipak, predviđa se da će radovi završiti do kraja idućeg tjedna.

Nužno je postaviti fizičke prepreke parkiranju na pločniku

Nadamo se da će biti postavljene i fizičke prepreke koje će onemogućiti parkiranje vozilima na novoizgrađenom pločniku, jer bi se parkiranjem vozila na novom pločniku potpuno izgubio njegov smisao. Pločnik se gradi prvenstveno da bi djeca sigurnije stizala u školu i iz škole, a što bi parkiranje na pločniku svakako ugrozilo i kompromitiralo.

Nezavisni vijećnik Darko Vučković davno je predložio da se u sklopu radova odmah zasadi i drvored stabala koji bi dao dodatnu notu uređenosti našem kvartu. Nadamo se da će i taj prijedlog bit uvažen.

O ovoj temi već smo pisali u članku Izgradnja pločnika u Sarajevskoj ulici u listopadu 2014.

Klikom na donju sliku možete pogledati nacrte iz izvedbenog projekta.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić