Službeni rezultati izbora za VK NeslanovacOd naših promatrača dobili smo ovakve podatke o izborima za GK Neslanovac, a izborno povjerenstvo Grada Splita objavilo je službene rezultate na svojim mrežnim stranicama:

Izašlo 633 birača, što iznosi 21,4% od ukupnog broja od 2952 birača u Neslanovcu.

Lista br 4. Hrvatska demokratska zajednica HDZ, Hrvatska seljačka stranka HSS, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević HSP-AS, Blok umirovljenici zajedno, dobila je 301 glas - 4 vijećnika, a to su Mirko Prančević, Željko Đapić i Ivan Podrug koji su bili članovi VK Neslanovac i do sada, a pridružit će im se još  Miroslav Nikolić.

1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića dobila je 134 glasa - 2 vijećnika, novi članovi VK Neslanovac su Ivan Barišić i Darko Vučković

2. Kandidacijska lista grupe birača Branka Bulića dobila je 110 glasova - 1 vijećnika, novi vijećnik bit će Branko Bulić

Lista br 5. Socijal demokratska partija Hrvatske SDP, Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati HNS, Hrvatska stranka umirovljenika HSU dobila je 48 glasova, što je nedovoljno za ulasak u VK

Lista br 3. Savez za Hrvatsku HRAST Pokret za uspješnu Hrvatsku H-rast, Hrvatska stranka prava HSP, Hrvatska zora stranka naroda HZ, Obiteljska stranka OS dobila je  35 glasova - što je nedovoljno za ulasak u VK

Naša lista dobila je dva mandata, što smatramo lijepim uspjehom, obzirom da smo prvi put na izborima i ne poznajemo sve procedure i detalje aktivnosti koje treba poduzimati da bi se dobili izbori. Izišli smo pred birače sa svojim programom, koji su mnogi pohvalili i za koji su mnogi i dali svoj glas. Kada počnemo s radom u Vijeću kotara, zalagati ćemo se za primjenu našeg programa, čije su temeljne točke INFORMIRANOST, AKTIVNOST I SURADNJA.

Naša grupa sada broji 10 ljudi, od kojih je 7 bilo na kandidacijskoj listi. Kako smo radili do sada, tako ćemo raditi i dalje, nećemo ostati aktivni samo nas dvojica koji smo ušli u VK, nego cijela ekipa, za koju se nadamo da će se i povećati i ojačati.

Ne znamo točno što sada slijedi, kada će biti konstituirajuća prva sjednica Vijeća kotara, ali sve informacije koje dobijemo, dobit će i naši čitatelji.

Posjećenost našeg portala u ovom tjednu pred izbore porasla je sa uobičajenih tridesetak posjeta dnevno, na stotinjak posjeta dnevno. Članci koji detaljnije opisuju i objašnjavaju naš program pročitani su oko 800 puta. Tome ću dodati da je portal od postanka do danas imao više od 100 000 posjeta i više od pola milijuna pročitanih članaka. To je razlog za zadovoljstvo i obveza za ustrajati u radu na informiranju građana.

Zahvaljujemo svima koji su nam dali glas. Također zahvaljujemo i svima koji su izašli na izbore, jer su nam svima omogućili da vidimo što zaista narod misli. Ovo je vjerojatno jedna od najvećih izlaznosti na splitskom području, 21,4%. Na prošlim izborima u Neslanovcu izašlo je 511 birača ili 17%, a ovaj put imamo povećanje  izlaznosti od 23,8%.

Čestitam HDZ-u na pobjedi!

Još jednom zahvaljujem svim biračima i svim našim čitateljima. ČITAJTE NAS I DALJE I VIŠE!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Politika je omiljeno igralište mediokriteta, a mediokriteti ne vole da ih se podsjeća na činjenicu da su upravo ono što jesu – mediokriteti s viškom ambicije.

Mirela Holy