Zbor građana1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Važan dio našeg programa je komunikacija i suradnja sa stanovnicima Neslanovca. Želimo potaknuti ljude da aktivno sudjeluju u životu gradskog kotara, svatko prema svojim interesima. Držimo da treba uvažiti i iskoristiti svaku sugestiju koja može doprinijeti boljitku. Različiti ljudi imaju različite interese i mi ćemo poticati svaku aktivnost koja može pridonijeti obogaćivanju života u našem kvartu. Djelovat ćemo tako da građanima ukažemo kako je svačiji doprinos važan i koristan. (naš portal to radi već 6 godina)

Zato smo stvorili virtualni sandučić Glas naroda za Prijedloge, Prigovore i Pitanja putem kojega možete poslati svoja pitanja, reagiranja, prijedloge i prigovore. Za sada se vaše poruke prikupljaju u našem sandučiću elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a nakon izbora ćemo ih predočiti novoizabranom Vijeću kotara kada se konstituira. Isti takav sandučić postavit ćemo i na prostorije kotara da svatko može ubaciti papirić sa svojim prijedlozima, prigovorima i pitanjima.

Ponovno ćemo početi koristiti zaboravljeni institut ZBORA GRAĐANA. Sazivat ćemo zborove građana „radi raspravljanja o potrebama i interesima građana te davanja prijedloga za rješavanje pitanja od mjesnog značaja“ kako navodi Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Jedan od prvih zborova građana bit će na temu kućnih ljubimaca i problemima vezanim s njihovim držanjem, te mogućim rješenjima, o čemu smo već pisali. Na njega ćemo pozvati komunalnog redara, posjednike kućnih ljubimaca i sve zainteresirane stanovnike Neslanovca. Želimo otvoriti dijalog dviju skoro pa suprotstavljenih strana i pokušati ublažiti nesnosnu situaciju koju imamo sada. S problemom kućnih ljubimaca susreću se i razvijenije zemlje od naše, a mi ćemo koristiti i njihova iskustava za rješavanje našeg problema.

Svaki vijećnik GK Neslanovac može imati svoju adresu elektroničke pošte tipa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi mu se građani mogli izravno obraćati, a vijeće kotara bi imalo brzu i učinkovitu međusobnu komunikaciju. Naša lista odavno tako funkcionira i to nam omogućuje brzu i učinkovitu razmjenu dokumenata i drugih materijala potrebnih u radu.

Pokušati ćemo dati priliku različitim grupama da ostvare svoje interese. Npr. umirovljenicima mjesto za igrati karte i balote. (u tom smislu su posebno aktivni kandidati s naše liste Josip Buljan i Mire Rajčić)

Još su mnoge teme na kojima ćemo raditi: spomenik poginulim braniteljima, ograda na visokom zidu kod Gospine kapelice u Mostarskoj, uređivanje neuređenih zelenih površina (sadnja stabala i ukrasnog bilja) itd. i nije ih moguće sve obuhvatiti u ovm članku. Zato čitajte naš portal gdje ćete moći pronaći sve relevantne i ažurne informacije!

Ovo je zadnji dio predstavljanja našeg programa. Nadam se da je bilo jasno što želimo reći. Ako netko ima pitanja, bit će nam drago da nam piše na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pozivam vas sve sutra u četvrtak 5. lipnja u 19:00 u prostorije GK Neslanovac na predstavljanje programa naše liste i kandidata, nakon kojega ćemo se „družiti uz kolačiće“ (da parafraziram svoje prijatelje iz udruge Naš kvart)

Podrazumijeva se da vas pozivam da u nedjelju 8. lipnja izađete na kotarske izbore i ZAOKRUŽITE LISTU BROJ

Glasuj za listu broj 1