1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Svi znamo koliko je neugodno kada trebamo otići u neki ured ili na šalter, uzeti nekakav formular, odnijeti ga kući, ispuniti i onda se ponovno vratiti i predati ispunjeni formular. A da niti ne govorimo kako je kada mislite da ste donijeli sve što ste trebali, a onda vam kažu da vam nešto fali, npr. neka potvrda.

Npr. dobili ste dijete i čuli ste da Grad Split daje nekakvu potporu za novorođenče, pa ste pošli do prostorija gradskog kotara, ali vrata ste našli zatvorena. Tajnica je možda otišla zbog obveza posla, a vi ste prisiljeni doći još jedan put da biste dobili formulare za ispuniti i informacije o tome što trebate učiniti za dobiti tu naknadu za novorođenče. Kada napokon dobijete formular, odete kući, ispunite ga i ponovo se vraćate za predati formular.

Mi ćemo olakšati podnošenje ovakvoga i sličnih zahtjeva koji se obavljaju u gradskom kotaru.

Na portalu www.neslanovac.com bit će objavljene sve informacije o takvim zahtjevima. (npr. naknada novorođenoj djeci grada Splita, sufinanciranje cijene programa jaslica i dječjih vrtića, sufinanciranje marendi u osnovnim školama, pomoć u školovanju za socijalno ugrožene učenike i studente i sl.)

Moći ćete vidjeti što je sve potrebno priložiti uz zahtjev, koje uvjete trebate ispunjavati itd. (npr. uvjerenje o prebivalištu, ne starije od 6 mjeseci za svakog roditelja, izvadak iz matice rođenih za novorođeno dijete, izvadak iz matice rođenih za svako dijete u obitelji, ako se radi o troje i više djece itd).

Osim toga bit će vam dostupni i formulari koje ćete moći odmah i ispuniti izravno na našem portalu. Moći ćete ih ispuniti i ispisati na svom pisaču, ili pohraniti na računalo i koristiti naknadno po potrebi (poslati elektroničkom poštom, odnijeti na određeni šalter itd.)

Izradili smo jedan ogledni primjerak formulara kojim se traži naknada za novorođenče pa vas pozivamo vas da ga pogledate i isprobate.
(Internetski preglednik Mozilla Firefox ne dopušta uređivanje, pa predlažemo da koristite neki drugi preglednik: Google Chrome, Internet Explorer, Opera i sl.)

 

Ovo je samo jedan mali primjer kako se može olakšati neke radnje, u ovom slučaju ispunjavanje formulara. Kod kuće ćete naći sve potrebne informacije, ispunit ćete formular kod kuće i tek onda potpuno spremni, samo jednom otići i odnijeti sve potrebno u kotar.

Istim principom vodit ćemo se i kod drugih sličnih slučajeva: OLAKŠATI KORISNICIMA POSTUPKE ŠTO JE MOGUĆE VIŠE!

Ako vam se sviđa naš prijedlog i mislite da je dobro da građani mogu uštedjeti vrijeme nalazeći sve potrebne informacije na jednom mjestu (portalu), onda u nedjelju 8. lipnja izađite na kotarske izbore i GLASUJTE ZA LISTU BROJ