Na predstojeće kotarske izbore koji će se održati u nedjelju 4. rujna u Neslanovcu po treći put izlazi Građanska inicijativa Za naš Neslanovac – ZNN.

Inicijativa ZNN Neslanovčanima je dobro poznata, jer su se posljednjih godina upravo zaslugom njenih članova u Neslanovcu počele događati zanimljive stvari, dobre za stanovnike i kvart.

1. GARAŽA U KUPREŠKOJ

Najavljuju projekt garaže na gradskom zemljištu u Kupreškoj ulici koja bi riješila problem parkiranja za stanovnike zgrada u Dolini suza.
Realizacija ovoga projekta riješila bi problem parkiranja u tom dijelu kvarta, ali ZNN ima još sličnih prijedloga za poboljšanje situacije s parkiranjem i na drugim lokacijama u Neslanovcu.

2. IGRADNJA PLOČNIKA

Najavljuju izgradnju pločnika na Neslanovačkim ulicama gdje ih gotovo nema, a i tamo gdje postoje, najčešće su zauzeti automobilima. Pločnici su izuzetno važni za sigurnost pješaka, a pogotovo djece. Pločnici i ulice oplemenit će se drvoredima lijepih stabala, koševima za smeće i klupama.

3. URBANIZACIJA ZONE DUJMOVAČA-SMOKOVIK ZAPAD

Nastavak zalaganja za urbanizaciju zone DUJMOVAČA-SMOKOVIK ZAPAD koja je uvrštena u gradski proračun za 2022. kao i izgradnju PUTA SMOKOVIKA OS1 koji će povezati Neslanovac s Mejašima ispod vijadukta na Ulici Zbora narodne garde.
Zona DUJMOVAČA-SMOKOVIK ZAPAD izuzetna je prilika da Neslanovac i Split dobiju nekoliko tisuća kvadrata uređenih parcela za najam poduzetnicima, a istovremeno da se lokalnom stanovništvu napokon omogući priključak na kanalizaciju i odvodnja oborinskih voda.

Ovo su tri velika projekta za koje je ključna uloga i sudjelovanje Grada. Istovremeno županijski vijećnik i nositelj liste ZNN-a Ante Popović nastavlja svoja višemjesečna nastojanja da se pomakne s mrtve točke izgradnja Zagorskog puta. Do zastoja je došlo kada je prometnica prekategorizirana u državnu cestu pa se Grad Split i Hrvatske ceste ne mogu dogovoriti što tko treba učiniti da se krene naprijed.

Prethodnih godina uz inicijativu ZNN-a i sudjelovanje Grada prokrčen je i uređen DIČIJI PUT i novo dječje igralište u Potoku.

Istovremeno ZNN nastavlja svojim uobičajenim aktivnostima na poboljšanju svakog pa i najmanjeg segmenta života u Neslanovcu.

Nastavlja se borba za asfaltiranje neasfaltiranih ulica, poput spoja Kupreške i Puta Smokovika, otvaranje prostorija kotara građanima, poput popularnih susreta ČETVRTkom u ČETVRTi, transparentnosti rada objavljivanjem zapisnika sa sjednica Vijeća kotara, poticanja sugrađana na veće sudjelovanje u radu za bolji Neslanovac.

ZNN oduvijek naglasak stavlja na urbanizaciju kotara u kojem nedostaje puno toga poput kanalizacije, asfalta, koševa za smeće na ulicama, pločnika, pješačkih prijelaza, horizontalne i vertikalne signalizacije na prometnicama, mjesta za parkiranje itd.

Iako su do sada uvijek bili oporba, mnoge su stvari i iz oporbe uspjeli progurati.

U sklopu akcije ZELENI NESLANOVAC potaknuli su sadnju stabala koja služe kao ukras, a s vremenom će biti i prirodni regulator temperature okolnoga zraka. Za sada je posađeno tek nekoliko desetaka stabala, ali njihov plan je najmanje jedno stablo mjesečno, uvažavajući kotarski budžet. Potražit će i druge izvore financiranja kako bi se taj broj povećao i akcija ubrzala.

Napravljeno je i obnovljeno nekoliko pješačkih prijelaza i uspornika (nije bilo drugog načina za usporiti jurnjavu automobila jer znakove nažalost nitko ne „obadaje“), postavljene klupe i koševi kod crkve sv. Marka.

ZNN nastavlja sa svojim ustrajnim radom o kojem iscrpno izvješćuje zainteresirane na portalu www.neslanovac.hr i na svojoj stranici na Facebook-u Za naš Neslanovac i poziva na suradnju sve koji žele doprinijeti da Neslanovac bude bolji!

Za naš Neslanovac je i ovaj put daleko najmlađa lista na kotarskim izborima u Neslanovcu s prosjekom od 37,9 godine starosti.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Pomirljivost i blagost, kad ih izražavaju ljudi koji su previše bojažljivi govoriti i braniti ono što drže ispravnim, nisu kreposti, nego paravan za kukavičluk.

Anthony de Mello