Potpišite peticiju za povlačenje Standarda spolnog odgojaPozivamo vas da potpišete peticiju za povlačenje "Standarda spolnog odgoja u Europi" koju je pokrenula organizacija Citizen GO na svom mrežnom mjestu.

Europski ured Svjetske zdravstvene organizacije WHO nedavno je objavio dokument "Standardi spolnog odgoja u Europi" , koji namjerava voditi i usmjeravati nastavu spolnog odgoja za djecu od samog rođenja i po kojem je i MZOS izradilo program spolnog odgoja ponovno uveden u naše škole nakon prošlogodišnjeg fijaska, kada je Ustavni sud RH naredio njegovo povlačenje.

Tekst je neprimjeren i opasan iz nekoliko razloga :
Prvo, potiče uvođenje moralno upitnog seksualnog ponašanja od ranog djetinjstva, primjerice

  • uči djecu od 1 do 4 godine masturbaciji
  • uči četverogodišnjake kako otkrivati svoje i tuđe tijelo „igrajući se doktora“
  • želi da djeca od 6  godina „istražuju istospolne odnose“

Drugo, dokument je u potpunosti usmjeren na promociju i reklamiranje rodne ideologije, prema kojoj biološki spol nema nikakvog značenja, nema razlike između muškaraca i žena, sve je stvar izbora pojedinca i društvenih uvjeta.

Rodna ideologija, kao i " Standardi spolnog odgoja u Europi " očito je nemaju nikakvu znanstvenu potvrdu, ali zato odgovaraju očitim ideološkim zahtjevima.

Konačno, tekst je usmjeren pojednostavnjenom i materijalističkom poimanju spolnog života, svodeći iskustvo odnosa na čisto biološke i anatomske koncepte naučene u ranom djetinjstvu, zanemarujući njihovu etičku stranu.

Iz tih razloga , tražimo od dr. Margaret Chan, direktorice Svjetske zdravstvene organizacije SZO, da odmah povuče predmetni dokument.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica