On je poljak, prešao je iz BMW Sauber u Renault, u pet sezona u Formuli 1 postigao je jednu pobjedu, 11 postolja, jedan pole position i 226 bodova, i mnogi ga smatraju budućim svjetskim prvakom. Ovo su samo neke od stvari koje vjerojatno ne znate o Robertu Kubici. Sada možete saznati nešto, uz pomoć posljednjeg nastavka serije Tajni životi ...

P: Jeste li tip čovjeka koji ima „Plan-B“?
Robert Kubica: Baš i nisam. Uvijek se nadam da će moj glavni plan raditi savršeno, ili barem da neće otići u dim. Dakle nema „plana b“ za mene.

Robert KubicaP: Osim vožnje bolida Formule 1, koja je vaša omiljena zabava?
RK: Rally. Ništa više od toga!
P: Kome se najviše radujete kad dođete u park vozača u četvrtak popodne uoči utrke?
RK: Mome inženjeru. On mi govori o fenomenalnim nadogradnjama i kako je automobil poboljšan.
P: S kojom poznatom osobom „sanjate susret"?
RK: Ima toliko sportaša prema kojima gajim ogromno poštovanje, pa bi ih bilo previše za imenovati, ali nazvati to nekim „sanjanjem susreta“ bilo bi malo previše. A ja nisam baš nešto lud za tim Hollywoodskim stvarima o „sanjanju susreta sa zvijezdama“.
P: Koji vas je film zadnji put rasplakao?
RK: Ja nisam neki ljubitelj filma. Čak sam se ne mogu sjetiti kada sam bio zadnji put u kinu ili gledao film od početka do kraja na TV-u.
P: Čega se bojite?
RK: Duboke vode. Usred mora ne osjećam se ugodno. I helikoptera, također. Nisu mi baš dragi.
P: Koju ste knjigu posljednju pročitali?
RK: Gomorra, to je knjiga o kriminalnim klanovima u Napulju i Kampaniji.
P: Koji je vaš omiljeni način opuštanja?
RK: Jednostavno odmaranje kod kuće - kada sam kod kuće. Činiti vrlo malo i visjeti ispred televizora. Odmaram se na jednostavan način.
P: Kojih pet stvari mrzite?
RK: Automobile koje je teško voziti, promet, mlijeko, maslac i ljude koji kasne.
P: Jeste li ikada bojali kosu?
RK: Ne, a možete biti sigurni da to nikada neću niti uzeti u obzir!
P: Koji je bio prvi CD koji ste kupili?
RK: Oh, ne mogu se sjetiti. To mora da je ipak bila vrpca, pošto su moji roditelji imali tvrtku za proizvodnju vrpca.
P: Imate li tetovaže ili piercinge?
RK: Ne! Odgovor je identičan onome o bojanju kose.
P: Što vaši učitelji kažu o vama u školskim izvješćima?
RK: Glavna tema bila je da me gotovo nikad nije ni bilo jer sam bio putovao po karting utrkama. Propustio sam jako puno sati u školi tako da mislim da me učitelji jedva poznaju. Na početku sam pokušao uhvatiti korak s učenjem kod kuće, ali kasnije, kada su se moje utrke još više intenzivirale, imao sam paralelno obrazovanje.
P: Tko su heroji vašeg djetinjstva?
RK: Kad sam bio u kartingu, bio je to karting vozač po imenu Daniel Rossi. Njegove sam postere imao na zidovima svoje sobe.
P: Imate li kakvih nedopuštenih užitaka?
RK: Ne baš. Volio sam skijati, ali čim sam se počeo utrkivati u Formuli 3 i potpisao ugovor s nekim tvrtkama, morao sam prestati. Na početku je bio prilično bolno. Sada to više nije problem.
P: Skupljate li nešto?
RK: Ne, ja nisam pravi kolekcionar. Imam malu zbirku maketa rally automobila - ne mnogo. Isto tako imam tri rally automobila normalnih razmjera, ali ne bih to nazvao zbirkom.
P: Što vam najviše nedostaje od kuće kada ste na putu?
RK: Osjećaj da sam kod kuće. Čak i ako ste u velikim hotelima koji imaju lijepe sobe to nije kuća. To je nekako anonimno. Jednostavno mi nedostaju moje stvari.
P: Koja je bila vaša najgora kupnja?
Robert KubicaRK: Oh, ne kupujem puno toga u zadnje vrijeme. U posljednje vrijeme sam kupio mobitel i koristio ga točno pola sata i onda sam shvatio da je to bila gnjavaža.
P: Kakvu kavu pijete i kako?
RK: Ja ne pijem kavu.
P: Vaše idealno nedjeljno jutro bez utrka?
RK: Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!
P: Koji je bio vaš prvi auto?
RK: Imao sam prvi auto kada sam bio četiri i pol godine star. Roditelji su mi kupili minijaturnu verziju džipa u mjerilu 1: 4 ili 1: 5 s motorom od tri konjske snage i dvije brzine. Moja trkaća karijera počela je upravo tog dana.
P: Koja je najneugodnija pogreška koju ste ikad napravili?
RK: Ne sjećam se ničega posebnog. A ako je i bilo onda bih pokušao učiti iz nje pa bi prestala biti neugodna. Kad pogledam unatrag, mislim da nikada nije bili velikih negativnih trenutaka u mom životu. Mislim da sam bio uvijek unutar društvenih pravila i moje okolice.
P: Što je najbolja stvar koju možete skuhati?
RK: Ja sam često kuhao za sebe kad sam bio u kartingu. Jednostavne stvari, kao što su roštilj, uvijek puno ukusniji nego u restoranu. To je vjerojatno zato što ste uložili toliko vremena za pripremiti ih tako da vam ne pada na pamet da vam se ne sviđa.
P: Kada ste posljednji put bili jako ljuti?
RK: Bijesan? To mi nije običaj. Bio sam uzrujan u Silverstonu i Budimpešti, ali takve stvari se dogode. Ja sam vjerojatno osoba dobre naravi.

 

 

 

 

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

...a opet, ne možemo mi toliko griješiti koliko nam Bog može oprostiti. To je ljepota katoličke vjere.

Nino Raspudić