Poljska donijela zakon o zabrani promidžbe komunizma

UKLANJANJE SIMBOLA TOTALITARNOG KOMUNIZMA

Poljski predsjednik Andrzej Duda u petak 20. svibnja 2016. potpisao je zakon o zabrani promidžbe komunizma. Lokalne vlasti će imati godinu dana za ukloniti iz javnih prostora nazive koji podsjećaju na osobe, organizacije, događaje i datume koji simboliziraju komunizam ili ga promoviraju.

Prijedlog zakona o zabrani promoviranja komunizma ili drugog totalitarnog režima nazivima građevina, javnih i infrastrukturnih objekata pripremili su senatori vladajuće stranke Pravo i pravda.

Opširnije:Poljska donijela zakon o zabrani promidžbe komunizma

U Italiji masovna bdijenja "Stražara na nogama", a mediji o tome šute

Priopćenje Stražara na nogama od 21. siječnja 2016.

Došlo je vrijeme. 28. siječnja u Senatu predviđen je početak rasprave o tzv "civilnim partnerstvima", o zakonu koji razgrađuje instituciju braka. Ovim zakonom brak postaje puko sentimentalno partnerstvo, utemeljeno na emocijama, a dijete postaje pravo, s pravom da ga se legalno nabavi i posjeduje. Ovaj zakon stoga razara obitelj, osnovnu ćeliju našeg društva, razara naše korijene i našu budućnost.

Opširnije:U Italiji masovna bdijenja "Stražara na nogama", a mediji o tome šute

Ovako je Pupovac djelovao u Domovinskom ratu

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća dobro je poznat hrvatskoj javnosti kao borac za prava Srba u Hrvatskoj.

Manje je poznato da je Pupovac odigrao u najmanju ruku dvojbenu ulogu u slučaju zarobljavanja i likvidacije dr. Ivana Šretera u Domovinskom ratu od strane pobunjenih lokalnih Srba u Pakracu. O tome svjedoči Slavko Degoricija, voditelj hrvatskoga izaslanstva za pregovore s mjesnim pobunjenim Srbima, u svojoj knjizi Nije bilo uzalud (Zagreb, veljača 2008.).

Opširnije:Ovako je Pupovac djelovao u Domovinskom ratu

"Ekranitis" - šaljivi naziv za ozbiljnu bolest modernog doba

Ugasite ekrane i spasite svoju djecu!

ZADARSKI STRUČNJACI O ŠTETNIM POSLJEDICAMA 'EKRANITISA' Maknite djecu od ekrana! Otupljuje im osjetila, sputava maštu i jača neosjetljivost na nasilje i bol drugih!

Scena prva: majka čeka red u banci, kraj nje dijete u kolicima. Nakon desetak minuta čekanja, dijete počinje plakati, traži pažnju, dosadno mu je. Majka poseže u torbu, vadi mobitel i daje ga djetetu u ruke. Dijete ga uzima, vrti po rukicama kojih minutu-dvije, a nakon toga mobitel baci iz ruku. I ponovno počinje plakati.

Opširnije:"Ekranitis" - šaljivi naziv za ozbiljnu bolest modernog doba

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Ja sam slobodan čovjek i tako mislim. Tko je iskren ne može pogriješiti. Ako glumite, onda možete.

Ante Gotovina