Prijevara s „novim“ udžbenicima

Smijenjeni ministar Željko JovanovićSvi roditelji koji su ove godine kupili nove udžbenike vrlo brzo su uvidjeli da su prevareni od strane ministarstva i nakladnika. Kada se o toj prijevari pročulo po medijima, neki su roditelji odbili kupiti nove-stare udžbenike ili jednostavno nisu imali novca za tako nešto.

Ali onda su se pojavile informacije o tome da će škole koje u nastavi ne budu koristile nove udžbenike biti kažnjene novčanim kaznama u iznosu od 10 000 do 20 000 kuna, a nastavnici kaznom od 1 000 do 5 000 kuna. Djeca, odnosno roditelji djece koja koriste neodobreni udžbenik mogu biti kažnjeni s 2 000 kuna.

Opširnije:Prijevara s „novim“ udžbenicima

Anketa o korištenju kompjutera

Anketa za učenike o korištenju računalaU sklopu izborne nastave informatike, učenici 5. razreda OŠ Ravne njive izradili su jednu anketicu za kolege o korištenju kompjutera.

Pozivaju vas da kliknete na sliku i da ispunite anketu! ------>

(Ovo je njihova tek prva anketa, pa nemojte zamjeriti ako nešto nije skroz u redu. Naredne će biti bolje)

Savjeti za sigurnost djece i mladih na internetu

Značajno je porastao broj maloljetnika koje putem interneta mogu kontaktirati nepoznate osobe, čije namjere nisu uvijek dobre. Zato donosimo nekoliko korisnih savjeta:

1 . Nikad ne postavljaj na internet svoje osobne podatke, kao što su broj mobitela, adresa , odnosno ime svoje škole.

2 . Informacije koje daješ na društvenim mrežama, instant porukama, e-mailovima i blogovima mogu te dovesti u rizik od nasilničkog ponašanja i drugih vrsta šikaniranja.

3 . Nikada se ne susreći s osobama koje „upoznaš“ online. Neki ljudi mogu se lažno predstavljati.

Opširnije:Savjeti za sigurnost djece i mladih na internetu