Odmah nakon Velike Gospe tvrtka Point koja obavlja komunalne radove za Grad Split, počela je s izgradnjom nogostupa uz zapadni rub Sarajevske ulice na potezu od kružnog toka do križanja s Mostarskom ulicom.

Dugo smo čekali na početak radova jer smo već prije gotovo dvije godine pisali da je naručen projekt, ali gradska uprava ima svoj ritam, koji je dosta sporiji od naših želja. Ipak, predviđa se da će radovi završiti do kraja idućeg tjedna.

Nužno je postaviti fizičke prepreke parkiranju na pločniku

Nadamo se da će biti postavljene i fizičke prepreke koje će onemogućiti parkiranje vozilima na novoizgrađenom pločniku, jer bi se parkiranjem vozila na novom pločniku potpuno izgubio njegov smisao. Pločnik se gradi prvenstveno da bi djeca sigurnije stizala u školu i iz škole, a što bi parkiranje na pločniku svakako ugrozilo i kompromitiralo.

Nezavisni vijećnik Darko Vučković davno je predložio da se u sklopu radova odmah zasadi i drvored stabala koji bi dao dodatnu notu uređenosti našem kvartu. Nadamo se da će i taj prijedlog bit uvažen.

O ovoj temi već smo pisali u članku Izgradnja pločnika u Sarajevskoj ulici u listopadu 2014.

Klikom na donju sliku možete pogledati nacrte iz izvedbenog projekta.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Komunalni redar

Josip Rubić, 310-158, 091-455-9601, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

...a opet, ne možemo mi toliko griješiti koliko nam Bog može oprostiti. To je ljepota katoličke vjere.

Nino Raspudić