Nedavno je Vijeće kotara Neslanovac dobilo dvije ponude za izradu Geodetske podloge s katastrom za neuređeni spoj Kupreške i Puta Smokovika.

Ovih dana gradska služba za rad s kotarevima dat će nalog jeftinijem ponuđaču da izradi Geodetski snimak i Geodetsko situacijski nacrt s preklopljenim katastarskim planom za predmetno područje u mjerilu M 1:500. Nacrt bi po ponudi trebao biti gotov za petnaest dana.

Kada geodetsko situacijski nacrt bude gotov, slijedi možda najvažniji i najsloženiji dio cijele operacije. Vijeće kotara treba predstaviti projekt svim vlasnicima parcela, a oni bi trebali pristati da buduća ulica zahvati i dijelove njihovih parcela, koje bi Grad Split otkupio u sljedećim fazama gradnje.

Nadamo se da će stanari ulice i vlasnici parcela prihvatiti ponuđenu priliku da se napokon izgradi ulica koja je jedna od posljednjih u Naslanovcu koje još nisu asfaltirane.

Vjerujemo da bi ovaj novi pristup problemu mogao dati ploda. Do sada se uvijek pokušavalo dogovarati s vlasnicima parcela da se ulica sredi bez dokumentacije, jer se smatralo da je tako  brže i da će se tako uspjeti urediti ulicu. 

Nažalost, takav pristup nije dao rezultate, pa se sad pokušava stvari rješavati izradom sve potrebne dokumentacije u nadi da bi novi pristup mogao biti prihvatljiviji vlasnicima parcela, jer bi i ulica jednom napravljena, bila potpuno legalna prometnica s uporabnom dozvolom.

Kada vlasnici prihvate ponuđenu priliku i pristanu ustupiti dijelove svojih parcela za pravičnu naknadu, slijedit će izrada Idejnog projekta za prometnicu kojom će se definirati parcela, a temeljem čega će se ishodovati lokacijska dozvola koja vrijedi 2 godine. 

Nakon toga slijedi još nekoliko faza među kojima parcelacija, otkup parcela, glavni projekt i na koncu građevinski radovi. Kotarski vijećnici vjeruju da će se ova ulica napokon uspjeti izgraditi, te poslužiti kao primjer i model i za neke druge slične nedovršene ulice ili površine.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Komunalni redar

Josip Rubić, 310-158, 091-455-9601, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pomirljivost i blagost, kad ih izražavaju ljudi koji su previše bojažljivi govoriti i braniti ono što drže ispravnim, nisu kreposti, nego paravan za kukavičluk.

Anthony de Mello